Davacı ... ile davalılar 1-... 2-... 3-... arasındaki davadan dolayı ... ... 17. Asliye Hukuk Hakimliğince verilen 16.06.2016 gün ve 2014/144-2016/260 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi davalılar ... ve ... vekili ile davalı ... tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
- K A R A R -
Taraflar arasındaki uyuşmazlık, eser sözleşmesi ilişkisi bulunmadığı gibi davada yüklenici şirket de yer almamaktadır. Dava haksız fiilden kaynaklanmaktadır. Kararın temyizen incelenmesi görevi Yargıtay Yüksek 4. Hukuk Dairesi'ne ait olup, 6723 sayılı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 21/2. maddesi ile değişik 2797 sayılı Kanun'un 60/3. maddesi gereğince dosyanın anılan Yüksek Daireye gönderilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle dosyanın görevli Yargıtay Yüksek 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na GÖNDERİLMESİNE, 30.05.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy