Davacı ... İnş. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti. ile daval...A.Ş. arasındaki davadan dolayı ...1. Asliye Ticaret Mahkemesince verilen 21.05.2018 gün ve 2015/444-2018/436 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmiş, eksiklik nedeniyle mahalline iade edilen dosya gelmiş olmakla dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
- K A R A R -
Mahkemenizin 2015/444 Esas 2018/436 Karar sayılı dosyasında verilen karar davacı şirket vekili tarafından temyiz edilmiş, temyiz edilirken temyiz harçları yatırılmamıştır. Mahkemece eksik harcın tamamlatılması için davacı vekiline muhtıra çıkarılmış, muhtıra 28.05.2019 tarihinde e-tebligatla tebliğ edildiği halde, davacı şirket tarafından harç yatırılmamıştır.
Harcın yatırılması için muhtıra tebliğine rağmen, harcın ikmâl edilmemesi halinde HUMK'nın 434/son maddesi gereğince kararın temyiz edilmemiş sayılmasına karar verme yetkisi 05.01.1949 tarih 32/1 sayılı İçtihatı Birleştirme kararına göre yerel mahkemeye aittir.
Mahkemece bu konuda bir karar verilmediği anlaşıldığından 1086 sayılı HUMK'nın 434/son maddesi uyarınca temyiz edilmemiş sayılmasına karar verilip, verilen kararın davacı ...İnş. Tic. Ltd. Şti.'ye tebliği ile bu kararın temyiz edilmesi halinde dosyanın Dairemize gönderilmesi için mahalline 2. kez GERİ ÇEVRİLMESİNE, 20.06.2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy