MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : Sanıkların CMK'nın 223/2-c maddeleri gereğince beraatlerine
Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan sanıkların beraatine ilişkin hükümler, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
... Tekstil ünvanıyla birlikte işyeri işlettikleri bildirilen ve karı koca olan sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek katılanın yetkilisi olduğu ... isimli şirketten aldıkları belirtilen mal karşılığında; Garanti Bankası/Salihli şubesi nezdinde hesabı bulunan sanık ... için üretilmiş çek karnesine dahil olan suça konu 25/05/2009 keşide tarihli, 0036585 seri no’lu 4.000 TL bedelli hamiline yazılı çek yaprağını sanık ...’nın eşi ... adına çek keşide etme yetkisi olmamasına rağmen onun adına imzalayıp katılanın çalışanı tanık ...’a vermesi eylemlerinin nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını oluşturduğu iddia edilen somut olayda; sanık savunması, katılan beyanı, tanık anlatımı ve tüm dosya kapsamından, sanıkların suç işleme kastıyla hareket etmedikleri gerekçesine dayanan mahkemenin beraat hükümlerinde isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; katılan vekilinin temyiz itirazlarının reddi ile hükümlerin ONANMASINA, 03/03/2020 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy