MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs, resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : Beraat
Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs ve resmi belgede sahtecilik suçlarından sanığın beraatine ilişkin hükümler katılan tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Suç tarihinden önce katılan ...'ın sanığın iş yerinden mobilya aldığı, karşılığında 6.700 TL. tutarında senedi imzalayarak sanığa verdiği ve senet katılan ... tarafından ödenmediği ve 31/12/2008 ödeme günlü olan senedin katılan ...'ın isminin yanına diğer katılan ...’un ismini yazarak imza atıldığı ve suça konu senedin Samsun 7. İcra Müdürlüğünün 2010/14 Esas sayılı dosyası ile icra takibi yaptığı, böylece sanığın nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediğinin iddia ediliği olayda; sanık savunması, katılan, tanık beyanı ve alınan bilirkişi raporları ile tüm dosya kapsamından; sanığın üzerine atılı suçları işlediğine dair mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden ve yüklenen suçların sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeni ile sanığın beraatine ilişkin mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılanın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 21/12/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy