MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : Beraat
Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından sanıkların beraatlerine ilişkin hükümler, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanıkların kardeş olup, sanık ...’in katılandan satın almış olduğu mobilya malzemeleri karşılığında keşidecisi sanık ... olan suça konu 1.700 TL bedelli iki adet çeki verdiği, çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle yapılan icra takibine sanık ...’in imzaya itiraz ettiği ve takibin durdurulduğu, sanıkların bu şekilde atılı suçu işledikleri iddia olunan olayda;
Sanıkların savunmaları, katılan ve tanık beyanları, bilirkişi raporları ile dosya kapsamından sanık ...’in suça konu çekleri diğer sanık ...’in bilgisi dahilinde verdiğini yine bu durumun sanık ... tarafından doğrulanması ile katılana olan borcun kabul edilmesi nedeniyle mahkemece sanıklar hakkında atılı suçlar yönünden verilen beraat hükümlerinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, sanıklara yüklenen suçların yasal unsurlarının oluşmaması gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin atılı suçların sübut bulduğuna dair temyiz itirazının reddiyle, hükümlerin ONANMASINA, 02/06/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy