MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Dolandırıcılık, tehdit
HÜKÜM : TCK'nın 157/1, 106/1, 43/1, 62/1, 52/2, 51, 51/3 maddeleri uyarınca mahkumiyet
Dolandırıcılık ve tehdit suçlarından sanığın mahkumiyetine ilişkin hükümler, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Katılanın 12/01/2018 tarihli yerel mahkemeye hitaben yazılan dilekçesinin gerekçeli kararda yapılan maddi hatanın düzeltilmesi talebine ilişkin olduğu, hükmün temyizine ilişkin herhangi bir talebinin bulunmadığı anlaşıldığından tebliğnamedeki katılanın temyiz talebinin reddine ilişkin görüşe iştirak edilmemiştir.
Sanığa atılı dolandırıcılık ve tehdit suçlarının 6763 sayılı Kanun’un 34. maddesi ile değişik 5271 sayılı CMK'nın 253. ve 254. madde fıkraları gereğince uzlaşma kapsamında olması nedeniyle, dosyanın uzlaşma bürosuna tevdii edildiği ancak; uzlaşmanın sağlanamadığı belirlenerek yapılan incelemede;
Sanık ile katılanın iş toplantısında tanıştıkları, sanığın katılana farklı farklı şirket ve iş yerleri açıp, fabrika ve otel yaptıracağını söylediği, mali müşavir olan katılanın bu işlerle ilgilenmesini istediği, katılana projelerinden bahsettiği, daha sonra katılan ile sanık arasında duygusal birlikteliğin başladığı, sanık çeşitli bahaneler öne sürerek arkadaşlık ilişkilerinden de faydalanarak katılanı ikna edip değişik zamanlarda elden toplam 50.000 TL borç para aldığı, katılanın borcunu istemesi üzerine sanığın aldığı parayı geri iade etmediği, katılanı farklı tarihlerde birden fazla kez tehdit ettiği, bu suretle sanığın üzerine atılı dolandırıcılık ve tehdit suçlarını işlediğinin iddia edildiği somut olayda; sanık savunması, katılan beyanı ve tüm dosya kapsamından, sanığın üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olduğu gerekçesine dayanan mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanığın bir nedene dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin ONANMASINA, 11/02/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy