MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Resmi belgede sahtecilik, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık
HÜKÜM : 1-TCK'nın 204/1, 53. maddeleri gereğince mahkumiyet
2-TCK'nın 158/1-f, 52/2, 4, 53. maddeleri gereğince mahkumiyet
Sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından mahkumiyetine ilişkin hükümler, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Sanığın, katılana ait düğme makinasını satın alarak karşılığında, hamiline yazılı keşide tarihi 25/04/2008 olan 3.900 YTL meblağlı sahte olarak oluşturulmuş ve düzenlenmiş çeki katılana vererek suç konusu makineyi teslim aldığı, çekin sahte olduğu ortaya çıkınca katılanın parasını istediğinde parayı vermediği ve onu oyaladığı, böylece sanığın üzerine atılı suçları işlediği iddia edilen olayda; sanığın savunmaları, katılan beyanı, bilirkişi raporu ile tüm dosya kapsamından ve olay tarihinde katılan ile birlikte işyerine gelerek katılandan makinayı satın alan kişinin sanık ... olduğunu kesin olarak teşhisine ilişkin beyanları ile birlikte sanık ...'nin resmi belgede sahtecilik ve bankayı vasıta kılmak suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediği sabit olduğuna ilişkin mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; sanık müdafinin suçun sübutuna ve eksik incelemeye ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 11/02/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy