MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Beraat
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanıkların beraatine ilişkin hükümler katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Katılan ... ile sanık ...'ın, ...Petrol Ürünleri ve İnş. San. Ltd. Şti.'nin ortağı olduğu, aralarındaki anlaşmazlık sonucunda şirkete 01.02.2011 tarihinden itibaren kayyımlar atandığı, 23.03.2012 tarihinde de ...ile sanık ...'ın birlikte kayyım olarak atandığı, 28/02/2013 tarihinde istifa ettikleri, olay tarihinde sanık ... ile kayyım sanık ... birlikte hareket ederek şirket hesaplarında usulsüzlük yaptığı, bir kısım işçilerin maaşına fazladan 400,00 TL yatırarak daha sonra bu paraları personelden geri almak suretiyle mal edindikleri ve sanıkların hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işledikleri iddia edilen olayda; sanıkların savunması, katılan beyanı, bilirkişi raporu ve tüm dosya kapsamına göre, her ne kadar bir kısım işçilerin ücretlerinde fazla ödeme yapılması ve elden geri alınması talimatının sanık ... tarafından verildiği iddiaları var ise de, tanık işçiler Cem ve Uğur'un beyanlarında fazladan tahakkuk edilen ücretlerin ... tarafından geri alındığını söylemeleri, ...'ın beyanıyla da ücretleri kendisinin fazladan yatırdığını ve iadeleri kendisinin elden geri aldığını beyan etmesi ancak sanık ...'in ücretlerin geri alınması konusunda talimatına ilişkin herhangi bir ispatının olmaması, mahkemenin gerekçesinde de, yapılan ücretlendirmenin sektörel olarak sıradışı bir olay olmadığı, her ay yan ödemelerin devam ettiği, iddianameye konu olmayan diğer çalışanlar yönünden de benzer şekilde ek ödemeler yapıldığına ilişkin bilirkişi raporu düzenlenmesi ve sanıkların hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğine yönelik mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiş olup, açıklanan nedenlerle tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; katılan vekilinin bir sebebe dayanmayan temyiz itirazlarının reddi ile hükümlerin ONANMASINA, 30/06/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy