(6183 S. K. m. 24)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı hükmün temyizen tetkiki davacı vekili ile davalı Yılmaz ... vekili ile müdahale talebinde bulunan Erol ... vekili taraflarından istenmiş, temyiz dilekçelerinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla ve eksiklik nedeniyle mahalline iade edilen dosya tekrar gelmekle okundu gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve özellikle 15.9.1994 günlü Garanti Bankası A.Ş. tarafından verilen 154460 sayılı teminat mektubunun davalı Yılmaz Özkoç'un bütün riskleri karşılığı verilmiş olduğunun anlaşılmış olmasına göre davalı Yılmaz ... ile müdahale isteğinde bulunan Erol ...'un temyiz istemlerinin reddi gerekmiştir.
2- Davacının temyizine gelince; davacı, davalılardan P... Ltd. Şti. nin yurt dışına yaptığı ihracat karşılığındaki alacağının 1.425.914.875 liralık kısmının muvazaalı olarak yapılan davalılar arasındaki havale talimatı tasarrufun iptalini istemiştir. Yapılan havale talimatının muvazaalı olduğu anlaşıldığına göre söz konusu tasarrufunda 6183 sayılı yasanın 24. ve devamını maddeleri uyarınca iptaline karar verilmesi gerekirken, yazılı gerekçelerle isteğin bu bölümü hakkında karar verilmemiş olması bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Yukarıda 1 nolu bentte yazılı nedenlerle davalı Yılmaz ... ile müdahale isteğinde bulunan Erol ... temyiz istemlerinin reddine, 2. bentte açıklanan nedenlerle hükmün davacı yararına BOZULMASINA, aşağıda yazılı bakiye 20.356.000 lira ilam harcının temyiz eden davalı Yılmaz ... ile müdahale isteğinde bulunan Erol ...'tan alınmasına, 07.12.1998 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy