(1086 S. K. m. 73)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı hükmün temyizen tetkiki davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: Yüklenici tarafından icra takibi Huzur Sitesi B-18, B-19 blokları yöneticisi Ahmet Gümüş ve Kemal Yaman'a borçlu gösterilerek başlatılmıştır. İcra Müdürlüğü'ne bu kişiler tarafından verilen itiraz dilekçesinde de aynı sıfat kullanılmıştır. Bundan ayrı, borçluların Sulh ve Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne başvurarak iddia edilen ilişki nedeniyle davacı alacaklı aleyhine delil tespitleri yaptırdığı, aynı sıfatla da yükleniciden eksik işler bedeli ve ceza alacağının tahsili için karşı dava açtıkları görülmektedir. Sözleşmeler de bu kişilerce imzalanmıştır. Bütün bu açıklamalar, davacının gerçek hasmının Huzur Yapı Blok B-18-19 temsilcileri olan Ahmet Gümüş ile Kemal Yaman olduğunu gösterir. O halde, mahkemece, karşı dava konusu yapılan istekler de yüklenici alacağı bulunurken değerlendirilmek üzere uyuşmazlığın esası incelenerek bir hükme varılması yerine, yüklenici davasının husumet noktasından reddi doğru olmadığından karar bozulmalıdır.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle hükmün temyiz eden davacı yararına BOZULMASINA, ödediği temyiz peşin harcının istek halinde temyiz eden davacıya geri verilmesine, 16.04.2003 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy