(1086 S. K. m. 440)
Dava: Davacı Esbank-TMSF ile davalı 1- V.K. 2- V.K. 3- T.K. 4- Y.K. arasındaki davadan dolayı İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce verilen 2.7.2002 gün ve 98/750-2002/786 sayılı hükmü onayan dairemizin 16.3.2004 gün ve 2004/669-1454 sayılı ilamı aleyhinde davalı Y.K. vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1-) Dosyadaki yazılara, mahkeme kararında belirtilip Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebeplere göre davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışındaki davalı Yıldız Kavak'ın ise tüm karar düzeltme istemlerinin reddi gerekmiştir.
2-) Davacı tarafça Köyceğiz ilçesi Yangı Köyü 2663 ve 2667 parsel numaralı taşınmazlardaki borçlu V.K. tarafından yapılan tasarruflar da dava konusu yapıldığı halde, mahkemece bu parseller hakkında herhangi bir karar oluşturulmaması doğru olmamıştır. Kararın bu nedenle davacı yararına bozulması gerekirken onandığı anlaşıldığından, davacı tarafın karar düzeltme isteminin bu yönden kabulü gerekli görülmüştür.
Sonuç: Yukarıda birinci bentte yazılı nedenlerle davalı Y.K.'ın tüm, davacının sair karar düzeltme itirazlarının reddine, ikinci bent uyarınca Daire'mizin 16.3.2004 gün 2004/669 E. 2004/1454 K. sayılı onama ilamının ortadan kaldırılmasına, kararın davacı yararına BOZULMASINA, 20.10.2004 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy