MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında kadastro tespitinden doğan dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında ... ada ..., ... ada ..., ... ada ... parsel sayılı 3.925,70, 35.105,06, ....018,50, 5.606,69 ve 5.503,42 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlar, irsen intikal, taksim ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği nedeniyle davalı ... ve arkadaşları adına, ... ada ... parsel sayılı 2.064,08 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz tapu kaydı, pay satışı ve harici satın alma nedeniyle davalı ... adına tespit edilmiştir. Davacı ..., yasal süresi içinde irsen intikal, tapu kaydı ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğine dayanarak dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın reddine ve çekişmeli parsellerin tespit gibi tesciline karar verilmiş; hüküm, davacı ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
...- Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre davacı vekilinin ... ada ..., ... ada ... sayılı parsellere yönelik yerinde olmayan tüm temyiz itirazlarının reddi ile bu parsellere ilişkin hükmün ONANMASINA
2- Dosya içeriğine, toplanan delillere, kararda yazılı gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen sair temyiz itirazları yerinde değildir. Ancak; hüküm fıkrasının birinci bendinde çekişmeli ... ada ... sayılı parselin sehven ... ada ... parsel olarak ... ada ... sayılı parselin ise ... ada ... sayılı parsel olarak yazılmış olması isabetsiz olup bozma nedeni ise de; bu hususların düzeltilmesi yeniden yargılama yapmayı gerektirmediğinden kararın hüküm fıkrasının birinci bendinden "... ada ... ve ... ada ..." ibaresinin çıkarılması suretiyle "... ada ... ve ... ada ..." ibaresinin eklenerek hükmün düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, 07.06.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.