MAHKEMESİ: İCRA MAHKEMESİ
Ticareti usulüne aykırı terk etmek suçundan sanık ...'ın beraatine karar verilmiş, hüküm yasal süresi içerisinde şikayetçi vekili tarafından temyiz edildiğinden, Yargıtay C.Başsavcılığının bozma istemli tebliğnamesiyle dosya Daireye gönderilmiş olmakla, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okunarak GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ :
Gerçek kişi tacirler hakkında ticareti terk suçu oluşabilmesi için en önemli unsurlardan biri de ticaret sicil memurluğuna kayıtlı olması gerekli olup, dosya içerisinde bulunan Alanya Ticaret Sicili Memurluğunun 02.06.2009 tarih ve B12/4394/3080 sayılı yazıdan da sanığın ticaret sicili memurluğunda kayıtlı olmadığının anlaşılması karşısında tebliğnamedeki kararın bozulması istemine iştirak edilmemiştir.
Dosya içeriğine, toplanan delillere, kararda yazılı gerektirici nedenlere, yapılan yargılama ve uygulamada isabetsizlik bulunmadığına göre yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun bulunan hükmün İİK.’nun 366. maddesi uyarınca ONANMASINA, 03.10.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.