MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TENKİS
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay’ca duruşmalı olarak incelenmesi istenilmekle; duruşma için belli edilen gün ve saatte temyiz eden .... vekili Avukat ... ....geldi. Aleyhine temyiz istenilen taraftan gelen olmadı. Gelen tarafın yüzüne karşı duruşmaya başlandı. Sözlü açıklamaları dinlendikten sonra duruşmanın bittiği bildirildi. Süresi içinde inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu. GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Davacı; miras bırakanı olan .....'ın ölüm tarihinin 22.10.2006 olduğunu, murisin sağlığında 02.02.2005 tarihinde iki adet taşınmazını damadı olan davalıya bağışlamak suretiyle temlik ettiğini, kendisinden mal kaçırmak amacıyla temlikin yapıldığını, saklı payının zedelendiğini belirterek, saklı payını aşan bağışın tenkisine karar verilmesini talep etmiştir. Davalı; hak düşürücü sürede açılmayan davanın reddini savunmuştur. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın hak düşürücü süre nedeniyle reddine karar verilmiş; hüküm, davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 18.40 TL onama ilam harcının temyiz eden taraftan alınmasına, 01.03.2011 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy