MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında kadastro tespitinden doğan dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında 231 ada 21 parsel sayılı 0992,09 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz tapu kaydına dayanılarak arsa niteliğiyle davalı Hazine adına tespit edilmiş, beyanlar hanesinde kargir evin ... oğlu Açkı ...’ya ait olduğu gösterilmiştir. Davacı Açkı ...., kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğine dayanarak, Hazine ise beyanlar hanesindeki şerhin iptali istemi ile dava açmışlardır. Mahkemece davalar birleştirilerek yapılan yargılamada her iki davacının davasının kabulüne ve (E) ile gösterilen 322,00 m2’lik kısmın 1957 doğumlu ... oğlu Açkı ... adına, bakiye (F) ile gösterilen 670,09 m2’lik kısmının Hazine adına tesciline, (F) ile gösterilen 670,09 m2’lik kısmının beyanlar hanesinde geçen “üzerindeki kargir evin ... oğlu Açkı ...’ya ait olduğu şerhinin iptaline ve bu şerh iptal edildiğinden de bu evin Hazineye ait olduğuna dair tescil talebinin reddine karar verilmiş; hüküm, davalı-karşı davacı Hazine tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 02.12.2011 gününde oybirliği ile karar verildi.