MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: KADASTRO
KANUN YOLU: TEMYİZ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu,
GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında 212 ada 2 parsel sayılı 3 ha 4772,94 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, Toprak Tevzi Komisyonu haritası ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği nedeni ile ... Köyü Tüzel Kişiliği adına tespit ve tescil edilmiştir. Davacı ... ..., tapu kaydına ve miras yolu ile gelen hakka dayanarak dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın reddine karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Mahkemece; davalı Hazine aleyhine açılan davanın reddine karar verildiğine ve yargılama sırasında Hazine, kendisini vekille temsil ettirdiğine göre Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin 7/1. maddesi uyarınca, kendisini vekille temsil ettiren davalı Hazine lehine vekalet ücretine hükmedilmesi gerekirken, mahkemece bu yön gözardı edilerek yazılı olduğu şekilde karar verilmesi isabetsizdir. Davalı Hazine vekilinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görüldüğünden kabulü ile hükmün BOZULMASINA, 07.02.2012 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy