MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
KANUN YOLU : TEMYİZ
Taraflar arasında kadastro tespitinden ... dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında 828 parsel sayılı 6000 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, 22.1.1934 tarih ve 45 sıra numaralı tapu kaydı nedeniyle davacı Hazine adına tespit edilmiştir. Davalıların itirazı Kadastro Komisyonunca kabul edilerek taşınmazın davalılar ... evlatları ..., ... ve ... adına tesciline karar verilmiştir. Davacı Hazine, tapu kaydına dayanarak dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın reddine ve çekişmeli 828 sayılı parselin ..., ... ve ... adına eşit paylarla tesçiline karar verilmiş; hüküm, davacı Hazine vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 31.01.2011 gününde oybirliği ile karar verildi.