MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: KADASTRO
Taraflar arasında kadastro tespitinden doğan dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında 25 ada 104 parsel sayılı 3,918 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz tarla vasfı ile Hazine adına tespit edilmiştir. Davacı ..., yasal süresi içinde çekişme konusu taşınmazın kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği nedeniyle adına tescili talebi ile ... Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmıştır. Asliye Hukuk Mahkemesince özetle "3402 sayılı Yasa'nın 26 ve 27. maddeleri gereğince Kadastro Mahkemesinin görevli olduğu ve Asliye Hukuk Mahkemesince görevsizlik kararı verilerek dosyanın kadastro Mahkemesine gönderilmesi" gereğine değinen bozma ilamına uyularak görevsizlik kararı verilmiş, Kadastro Mahkemesince yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne, çekişmeli parselin ... adına tesciline karar verilmiş; hüküm, Hazine tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 30.04.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.