MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KADASTRO
Taraflar arasında kadastro tespitinden doğan dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında Bocalı Köyü 108 ada 182 parsel sayılı 37832,09 m2 yüzölçümündeki taşınmaz mera olarak sınırlandırılmıştır. Davacı ..., 108 ada 139 sayılı taşınmazın kendisine ait olduğu ancak taşınmazının 37 dönümünün çekişmeli 108 ada 182 parsel içerisinde tespit gördüğü iddiası ile dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonucunda davanın reddine karar verilmiş; hüküm, davacı tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 02.10.2012 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy