MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ :
Kullanım kadastrosu sonucunda ...Mahallesi çalışma alanında bulunan 200 ada 2 ve 3 parsel sayılı sırasıyla 195,95 ve 208,29 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlar, beyanlar hanesine 6831 sayılı Yasa'nın 2/B maddesi gereğince orman sınırları dışına çıkarıldıkları ve 2 parsel sayılı taşınmazın 2003 yılından beri ...'nin kullanımında olduğu, 3 parsel sayılı taşınmazın bahçe olarak ...'nın kullanımında olduğu ve kişi bilgilerine ulaşılamadığından kullanım yılının tespit edilemediği şerhleri verilerek davalı Hazine adına tespit ve tescil edilmiştir. Davacı ..., zilyetliği altında bulunan 3 parsel sayılı taşınmazın 429 metrekare olarak tespit edilmesi gerekirken 195 metrekaresinin davalı ... lehine şerhe verilen taşınmaza dahil edildiği iddaisıyla, adına zilyetlik şerhi verilmesi istemi ile dava açmış, daha sonra lehine bulunan zilyetlik şerhine taşınmaz üzerinde bulunan binanın da eklenmesini talep etmiştir. Yargılama sırasında davacının davaya konu talebinin 200 ada 2 parsel sayılı taşınmaz içerisinde kaldığı anlaşılmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne, taşınmazların tespit gibi Hazine adına tesciline, çekişmeli taşınmazların beyanlar hanesinde bulunan şerhlerin iptaline, 200 ada 2 parsel sayılı taşınmazın beyanlar hanesine, '' İş bu taşınmaz bahçe olarak 1987 yılından beri İsmail 'den olma ...'nın fiili kullanımındadır.“ şerhinin, 200 ada 3 parsel sayılı taşınmazın beyanlar hanesine, '' İş bu taşınmaz bahçe ve üzerinde 4 katlı bina olarak 1987 yılından beri İsmail 'den olma ...'nın fiili kullanımındadır.'' şerhinin yazılmasına, bu 4 katlı binanın zemin katının tamamlanmış diğer 3 katının tamamlanmamış olduğunun tespitine karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 27.12.2012 gününde oybirliği ile karar verildi.