MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında kadastro tespitinden doğan dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında Yaka Köyü çalışma alnında bulunan dava ve temyize konu 386 ada 12 parsel sayılı 4933,11 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz Fethiye Asliye Hukuk Mahkemesinde dava konusu olduğundan söz edilerek malik hanesi açık bırakılmak suretiyle tespit edilmiştir. Davacı ... tarafından davalılar ... ve ... aleyhine Fethiye Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan müdahalenin men’i davası dava konusu parsel hakkında tutanak düzenlenmiş olması nedeniyle Fethiye Kadastro Mahkemesine aktarılmıştır. Mahkemece, çekişmeli parsel tutanağı ile dava dosyası birleştirilerek yapılan yargılama sonunda davanın kısmen kabulüne, 386 ada 12 parselin kadastro tutanağının iptali ile teknik bilirkişilerin 23.03.2012 havale tarihli raporunda (B) harfi ile gösterilen 3933,11 m2'lik bölümünün tarla niteliği ile 386 ada 12 parsel numarası verilerek davacı ... adına, geri kalan ve aynı tarihli raporda (A) harfi ile gösterilen 1000,00 m2'lik bölümün temyize konu olmayan 389 ada 16 parsele dahil edilerek 8293,04 m2 olarak, iki katlı kargir ev ve tarla niteliği ile davalı ... adına tapuya tesciline karar verilmiş; hüküm, davalı ... tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 04.12.2012 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy