MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kullanım kadastrosu sonucu Ahmet Yesevi Mahallesi çalışma alanında bulunan 102 ada 10 parsel sayılı 387,34 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, beyanlar hanesinde 6831 sayılı Yasa'nın 2/B maddesi gereğince orman sınırları dışına çıkarıldığı, bu taşınmaz bahçe ve üzerindeki iki adet bir katlı binanın ... ve ...'in kullanımında olduğu, kişi bilgilerine ulaşılamadığından kullanım yılının tespit edilemediği şerhi verilerek, bahçe niteliği ile davalı Hazine adına tespit ve tescil edilmiştir. Davacı ... ve arkadaşları, çekişmeli taşınmaz üzerinde bulunan binada kendilerinin de kullanımının bulunduğu ve davalı ...'in herhangi bir kullanımının olmadığını ileri sürerek, kendileri lehine zilyetlik şerhi verilmesi istemiyle dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne, çekişmeli taşınmazın beyanlar hanesindeki zilyetlik şerhinin iptali ile beyanlar hanesine çekişmeli taşınmaz bahçe ve üzerinde 1 adet 3 katlı bina, l adet 2 katlı natamam bina olarak müştereken ...'in 1990 yılından beri, ..., ...'in ise 2001 yılından beri fiili kullanımında olduğu; 1 adet 3 katlı binanın ...'e, 1 adet 2 katlı natamam binanın ..., ...'e ait olduğu şerhinin verilmesine karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 03.12.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy