MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: KULLANIM KADASTROSU
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kullanım kadastrosu sırasında Topçu Köyü çalışma alanında bulunan 109 ada 317 parsel sayılı 5279,06 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, beyanlar hanesine 6831 sayılı kanunun 2/B maddesi uyarınca ... sınırı dışına çıkarıldığı ve taşınmazın davalı ... kullanımında olduğu şerhi verilerek tarla niteliği ile ... adına tespit edilmiştir. Davacılar ..., ... ve ... miras yoluyla gelen hakka dayanarak ve bir kısım yerin de kendileri tarafından açıldığını ileri sürerek davalının yanında adlarına da zilyetlik şerhi verilmesi istemiyle dava açmışlardır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın reddine karar verilmiş; hüküm, davacılar ..., ... ve ... tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, temyiz karar harcı peşin yatırıldığından harç alınmasına yer olmadığına, 04.12.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.