MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Yargıtay bozma ilamında özetle; "yapılan araştırmanın hüküm kurmaya yeterli bulunmadığı açıklanarak doğru sonuca ulaşılabilmesi için, yerel bilirkişiler, tespit bilirkişileri ve taraf tanıklarının katılımı ile yeniden keşif yapılması, taşınmazlara dayanak yapılan tapu ve vergi kayıtlarının uygulanması, taşınmazların ne şekilde ve kimler tarafından kullanıldığı, kaçak ve yitik kişilerden kalıp kalmadığı, 572 sayılı parselin öncesinin mera olarak kullanılıp kullanılmadığı, taşınmazların iskanen dağıtılan yerlerden olup olmadığı hususlarının belirlenmesi, ziraatçı bilirkişiden toprakların yapısıyla ilgili gerekçeli rapor alınması, teknik bilirkişiye keşif ve uygulamayı gösterir harita düzenlettirilmesi" gereğine değinilmiştir. Mahkemece bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonunda çekişmeli 15 ve 572 parsel sayılı taşınmazların davacı ... adına, 159 ve 601 parsel sayılı taşınmazların davacı ... adına tapuya tesciline karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 27.02.2014 gününde oybirliği ile karar verildi.