MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca duruşmalı olarak incelenmesi istenilmekle; duruşma için belli edilen gün ve saatte temyiz eden ... vekili Avukat ... ile aleyhine temyiz istenilen Tapu Müdürlüğü vekili Avukat Gülçin Türkucu geldiler. Gelenlerin yüzlerine karşı duruşmaya başlandı. Tarafların sözlü açıklamaları dinlendikten sonra duruşmanın bittiği bildirildi. Süresi içinde inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu. GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
1970 yılında yapılan kadastro sırasında Mezra Köyü 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993 ve 1994 parsel sayılı taşınmazlar tarla niteliğinde ve tapu kayıtları nedeniyle kişiler adına; 1984 parsel sayılı taşınmaz tarla niteliğinde ve tapu kaydı nedeniyle Hazine adına, 1962 parsel sayılı taşınmaz kadim mera olması nedeniyle orta malı olarak sınırlandırılarak tespit edilmiştir. Tespitler 29.04.1972 tarihinde kesinleşmiş ve tescile tabi olan 1984 ila 1994 parsel sayılı taşınmazlar 13.05.1972 tarihinde tescil edilmiştir. Davacı ... Badan ve müşterekleri vekili 27.06.2011 tarihli dava dilekçesi ile davacıların mirasbırakanı adına kayıtlı tapu kaydının Çamçavuş Köyünde yapılan kadastro çalışmaları sırasında uygulanmadığını bildirerek, halen davacıların kullanımında olan taşınmazın 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun 41, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 1008-1027 ve 713. maddeleri gereğince davacılar adına tescili istemiyle ve Tapu Müdürlüğüne husumet yönelterek dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın pasif husumet yokluğundan reddine karar verilmiş; hüküm, davacı ... Badan ve müşterekleri vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Yargıtay duruşması için belirlenen 990,00 TL vekalet ücretinin temyiz eden davacıdan alınarak, kendisini vekil ile temsil ettiren davalı tarafa verilmesine, temyiz karar harcı peşin yatırıldığından harç alınmasına yer olmadığına, 10.12.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy