MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KADASTRO
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında İncesu Köyü çalışma alanında bulunan 150 ada 1 ve 12 parsel sayılı 830.32 ve 2843.13 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlar davalı ... adına,150 ada 14 parsel sayılı 2842.47 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz davalı ... adına, irsen intikal, taksim ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği nedeniyle tespit edilmiştir. ... vekili, irsen intikal ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğine dayanarak taşınmazların 1/3 payının müvekkili adına tescili istemiyle dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın reddine, çekişmeli taşınmazların tespit gibi tescillerine karar verilmiş; hüküm, davacı ... tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 07.03.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy