MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KADASTRO
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında Tepebaşı Köyü çalışma alanında bulunan 102 ada 41 ve 43 parsel sayılı 58.44 ve 115.65 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlardan 102 ada 41 parsel sayılı taşınmaz davalı ..., 102 ada 43 parsel sayılı taşınmaz davalı ... adına kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği nedeniyle tespit edilmiştir. Davacı ..., kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğine dayanarak dava açmıştır. Mahkemece hükmüne uyulan bozma ilamında özetle; “davacı tanık deliline de dayandığı halde, davacı tanıkları yöntemine uygun şekilde çağrılıp keşifte dinlenilmeksizin ve dinlenmeme sebepleri de belirtilmeksizin hüküm tesis edildiği, belirtilerek mahallinde yeniden keşif yapılarak mahalli bilirkişiler, tespit bilirkişileri ve davacı tanıklarının yöntemince davet edilerek dinlenilmesi'' gereğine değinilmiştir. Mahkemece bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonunda davanın reddine çekişmeli parsellerin tespit gibi tesciline karar verilmiş; hüküm, davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, temyiz karar harcı peşin yatırıldığından harç alınmasına yer olmadığına, 29.05.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy