MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında Kösebucağı Köyü çalışma alanında bulunan temyiz konusu 170 ada 11 ve 12 parsel sayılı 2586.25 ve 1826.91 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlar Asliye Hukuk Mahkemesinde dava konusu olduklarından söz edilerek malik haneleri açık bırakılmak suretiyle tespit edilmiştir. Davacı ... tarafından davalılar ..., ... ve ... aleyhine Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan elatmanın önlenmesi davası davaya konu olan parseller hakkında tutanak düzenlenmiş olması nedeniyle Kadastro Mahkemesine aktarılmıştır. Kadastro Mahkemesinde, çekişmeli parsel tutanakları ile aktarılan dava dosyası birleştirilerek yapılan yargılama sonunda temyiz konusu taşınmazlar yönünden davanın kabulüne ve çekişmeli 170 ada 11 ve 12 parsel sayılı taşınmazların el birliği mülkiyeti hükümleri gereğince davacı ... mirasçıları adlarına tesciline karar verilmiş; hüküm, davalılar ... ve müşterekleri vekili tarafından esasa davacı ... mirasçıları vekili tarafından vekalet ücretine yönelik temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye temyiz karar harcının davacılardan ve davalılardan ayrı ayrı alınmasına, 18.09.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.