MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
1- Kadastro Müdürlüğü'nün 03.07.2013 tarihli yazısı ekinde bulunan krokide dava konusu taşınmazları kapsayan imar parselleri olan 62558 ada 2, 3, 4 parsel, 62428 ada 2 parsel sayılı taşınmazların tedavüllü tapu kayıtlarının getirtilerek dosyaya konulması,
2- Taşınmazların bulunduğu yerde imar uygulamasının hangi tarihte yapıldığının sorulması,
3- Davacılar adına senetsizden zilyetliğe dayalı olarak tescil edilen taşınmaz bulunup bulunmadığının Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü, Kadastro ve Tapu Müdürlüklerinden ayrı ayrı sorularak varsa, bu şekilde tespit edilen taşınmazların kadastro tespitlerinin kesinleşme durumlarını da gösterir biçimde tespit tutanaklarının onaylı örneklerinin, kesinleşmiş olanların kadastro sonucu oluşan tapu kayıtlarının getirtilerek dosyasına konulması, bundan sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere gönderilmesi için dosyanın Mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 20.09.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy