MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kullanım kadastrosu sırasında Öğümce Köyü çalışma alanında bulunan 101 ada 1 parsel sayılı 826,52 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, kadastro tutanağının beyanlar hanesine, 6831 sayılı Yasa'nın 2/B maddesi uyarınca orman sınırları dışına çıkarıldığı, 10 yıldan beri Ziya oğlu ...’nin fiili kullanımında bulunduğu ve eylemli orman vasfında olduğu şerhi yazılarak bahçe vasfıyla Hazine adına tespit edilmiştir. Davacı Orman İdaresi taşınmazın eylemli orman vasfında olduğu iddiasıyla taşınmazın niteliğinin ağaçlık olarak değiştirilmesi ve kullanım şerhinin kaldırılması istemiyle dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne, çekişmeli taşınmazın "tespit gibi 2/B vasfı ile" Hazine adına tapuya tesciline, beyanlar hanesindeki kullanım şerhinin kaldırılmasına, diğer hususların aynen bırakılmasına karar verilmiş; hüküm, davacı Orman İdaresi vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre davacı Orman İdaresi vekilinin sair temyiz itirazları yerinde değildir. Ancak; Mahkemece çekişme konusu taşınmazın bahçe niteliğinde Hazine adına tescil edilmesi isabetsiz ise de; bu yanılgının giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın hüküm fıkrasının 1. bendinin 2. satırındaki "tespit gibi 2/B vasfı ile" ibaresinden sonra "ağaçlık niteliğinde" sözleri yazılmak suretiyle hükmün DÜZELTİLMİŞ bu şekli ile ONANMASINA, karar düzeltilerek onandığından peşin yatırılan temyiz karar harcının talep halinde temyiz edene iadesine, 05.12.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy