MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kullanım kadastrosu sırasında Dumlupınar Mahallesi çalışma alanında bulunan 205 ada 16, 10, 11 ve 12 parsel sayılı 174,70; 223,66; 220,33 ve 537,16 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlar, kadastro tutanağının beyanlar hanesine, 6831 sayılı Yasa'nın 2/B maddesi uyarınca orman sınırları dışına çıkarıldığı ve sırasıyla ..., ..., ... ve ..., ...’ların fiili kullanımında olduğu şerhi yazılarak bahçe vasfıyla Hazine adına tespit edilmiştir. Davacılar ... ve ... fiili kullanımlarında olan taşınmazın yüzölçümünün eksik yazıldığı iddiasına dayanarak dava açmışlardır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kısmen kabulüne, 21.03.2012 tarihli fen bilirkişisi raporunda (A) ve (B) harfi ile gösterilen bölümlerin 205 ada 11 parsel sayılı taşınmazdan ifrazı ile (A) harfi ile gösterilen bölümün 205 ada 6, (B) harfi ile gösterilen kısmın 205 ada 10 parsel sayılı taşınmaza eklenmesine, (D) harfi ile gösterilen bölümün 205 ada 12 parsel sayılı taşınmazdan ifrazı ile aynı ada 11 parsel sayılı taşınmaz ile birleştirilerek; 6 parsel sayılı taşınmazın 180,61 metrekare, 16 parsel sayılı taşınmazın 548,80 metrekare, 14 parsel sayılı taşınmazın 172,85 metrekare, 10 parsel sayılı taşınmazın 231,16 metrekare, 11 parsel sayılı taşınmazın 225,44 metrekare, 12 parsel sayılı taşınmazın 518,64 metrekare yüzölçümü ile ve bahçe vasfıyla Hazine adına tapuya tesciline, beyanlar hanesinin aynen korunmasına karar verilmiş; hüküm, davalı ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, temyiz karar harcı peşin yatırıldığından harç alınmasına yer olmadığına, 05.12.2013 gününde oybirliği ile karar verildi.