MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sonucu ...Köyü çalışma alanında bulunan 205 ada 25 parsel ile 331 ada 22 parsel sayılı sırasıyla 1.145,76 ve 308,71 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlar sit alanında kaldıklarından tarla vasfı ile Hazine adına tespit ve tescil edilmiştir. Davacı ... vekili, kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğine dayanarak tapu iptal ve tescil istemiyle dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda 331 ada 22 parsel ile ilgili olarak karar verilmesine yer olmadığına, 205 ada 25 parselin tapusunun iptali ile davacı adına tesciline karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 11.06.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy