MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KADASTRO
KANUN YOLU : TEMYİZ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Yargıtay bozma ilamında özetle; “Toprak Tevzii Komisyonunca yapılan çalışmalar sırasında dava konusu taşınmazla bu taşınmaza komşu olan 122 ada 23 parsel sayılı taşınmazın 51 ada 12 parsel olarak gösterilen taşınmazda kaldığı, 122 ada 23 parsel sayılı taşınmaz hakkında aynı nedenle açılan davanın da derdest olduğu, öncelikle iş bu dava ile 122 ada 23 parselle ilgili davaların birleştirilmesi, sonra dava konusu taşınmazın tapuda kayıtlı olup olmadığının araştırılması ve davacı yararına zilyetlikle edinme koşullarının oluşup oluşmadığının değerlendirilmesi” gereğine değinilmiştir. Mahkemece bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonunda ... Köyü Tüzel Kişiliği hakkında açılan davanın husumet yokluğundan reddine, Hazine hakkında açılan davanın kabulü ile çekişmeli 122 ada 25 parsel sayılı taşınmazın kadastro tespitinin iptaline, davacı ... adına tesciline karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, mahkemece hükmüne uyulan bozma kararında açıklandığı gibi işlem yapılıp sonucuna göre hüküm verilmiş olmasına, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 31.03.2015
gününde oybirliği ile karar verildi
Full & Egal Universal Law Academy