MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kullanım kadastrosu sırasında... Köyü çalışma alanında bulunan 112 ada 18 parsel sayılı 4.868,25 metrekare yüzölçümlündeki taşınmaz beyanlar hanesine 6831 sayılı Yasa'nın 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkarıldığı ve ... oğlu ...’ün kullanımında olduğu şerhi verilerek tarla niteliği ile Hazine adına tespit ve tescil edilmiştir. Davacı ..., tespit tutanağında ve tapu kaydında baba adının yanlış yazıldığını belirterek düzeltilmesi istemi ile dava açmıştır. Mahkemece yargılama sonunda davanın kabulüne, 112 ada 18 parsel sayılı taşınmazın beyanlar hanesindeki" ... oğlu ... tarafından kullanılmaktadır.” şeklindeki ibarenin “... oğlu ... tarafından kullanılmaktadır" şeklinde tashihine, Tapu Müdürlüğü aleyhindeki davanın husumet nedeniyle reddine karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 04.06.2014 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy