MAHKEMESİ:... MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
... sırasında ... Köyü çalışma alanında bulunan 617 parsel sayılı 380 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği nedeniyle ..., 618 parsel sayılı 424 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz aynı nedenle ... adına tespit edilmiş, tespite karşı ... itiraz etmiştir. Komisyon kararı neticesinde 617 parsel ve 618 parsel tevhid ve ifraz edilmiş, 617 parsel 266.82 metrekare yüzölçümlü olarak ..., 618 parsel 173.78 metrekare yüzölçümlü olarak ..., her iki parsel arasında yer alan ve 27.04.2010 tarihli krokide (b) harfi ile gösterilen 368.84 metrekarelik bölüm aynı ada son parsel numarası verilmek sureti ile ... adına tespit edilmiştir. Davacı ..., çekişmeli 617 parselin devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerden olduğu, davalı lehine zilyetlikle edinim koşullarının oluşmadığı iddiasına dayanarak dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın reddine 266,82 metrekare yüzölçümlü 617 parsel taşınmazın kerpiç ev ve avlusu vasfıyla, 27.04.2010 tarihli komisyon kararında belirtildiği gibi ... oğlu ... adına tesciline karar verilmiş; hüküm, davacı ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, ... harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 05.04.2018 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy