MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KADASTRO
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında .... Köyü çalışma alanında bulunan, 141 ada 1 ve 155 ada 1 parsel sayılı 13.826,78 ve 4.731,13 metrekare yüzölçümündeki taşınmazlar ... ve müşterekleri zilyetliğinde olduğu belirtilerek Asliye Hukuk Mahkemesinde dava konusu olduğundan malik hanesi açık bırakılarak tespit edilmiştir. Davacılar ... ve arkadaşları tarafından ... ve .... Köyü Tüzel Kişiliğine karşı, Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan tescil davası ve ... tarafından ... ve arkadaşları aleyhine açılan müdahalenin önlenmesi davaları birleştirilerek yapılan yargılama sonunda davaya konu olan 141 ada 1 ve 155 ada 1 parsel sayılı taşınmazlar hakkında tutanak düzenlenmiş olması nedeniyle Kadastro Mahkemesine aktarılmıştır. Mahkemece çekişmeli parsel tutanakları ile aktarılan dava dosyası birleştirilerek yapılan yargılama sonunda davanın ... yönünden reddine, ... ve arkadaşları yönünden kabulüne çekişme konusu 141 ada 1 ve 155 ada 1 parsel sayılı taşınmazların payları belirtilmek sureti ile davacılar ... ve müşterekleri adına tapuya tesciline karar verilmiş; hüküm, davalı karşı davacı ..., davalılar ... ve dahili davalı ... vekilleri tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, ... harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 29.20 TL temyiz karar harcının temyiz eden davacı ...'dan alınmasına, aşağıda yazılı bakiye nispi temyiz karar harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 04.02.2016 gününde oybirliği ile karar verildi.