MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kullanım kadastrosu sonucunda ... Köyü çalışma alanında bulunan 1601 parsel sayılı 18.112,42 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, tutanağın beyanlar hanesine 6831 sayılı Yasa’nın 2/B maddesi uyarınca ... adına ... sınırları dışına çıkarıldığı ve 1985 yılından beri tarla olarak davalı ...’ın kullanımında olduğu şerhi yazılmak suretiyle ... adına tespit ve tescil edilmiştir. Davacı ..., çekişmeli taşınmazın bir bölümünün kendisinin fiili kullanımında olduğunu ileri sürerek lehine kullanım şerhi verilmesi istemiyle dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kabulü ile dava konusu 1601 parsel sayılı taşınmazın beyanlar hanesindeki kullanıcı şerhinin iptaline, fen bilirkişi raporunda (A) ve (B) harfleriyle gösterilen kısımların davacı ...’ın kullanımında, kalan kısımların ise 1985 yılından beri davalı ...’ın kullanımında olduğuna dair beyanlar hanesine şerh konulmasına karar verilmiş; hüküm, davalı ... vekili ile davalı ... tarafından ayrı ayrı temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, ... harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, aşağıda yazılı fazla yatırılan bakiye temyiz karar harcının temyiz eden davalıya iadesine, 02.04.2018 gününde oybirliği ile karar verildi.