MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Yargıtay bozma ilamında özetle; “ ... aleyhine açılan davanın husumet nedeni ile reddine karar verilmesi“ gereğine değinilmiştir. Mahkemece bozmaya uyularak yapılan yargılama sonunda davacılar ..., ... ve müdahil davalı ...'in davalarının kabulü ile; çekişmeli parselin tespit gibi 2/B vasfıyla ... adına tapuya tespit ve tesciline, kadastro tutanağının beyanlar hanesinde "İş bu taşınmaz bahçe olarak 30 yıldan beri ... oğlu ...'ün fiili kullanımındadır." ibaresinin kaldırılarak "İş bu taşınmaz bahçe olarak 30 yıldan beri ... kızı ..., ... kızı ..., ... kızı ...'in müştereken kullanımındadır." şeklinde düzeltilmesine, ... Müdürlüğü hakkında açılan davanın husumet nedeni ile reddine, karar verilmiş; hüküm, davalı ... vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine ve mahkemece uyulan bozma kararı gereğince hüküm verilmiş olmasına ve önceki tarihli hükmü davalı ... vekilinin temyiz etmemiş olmasına göre yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA, ... harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 09.06.2015
gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy