MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KADASTRO
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında ... İlçesi, ... Beldesi/... Mahallesi çalışma alanında bulunan ... ada ... parsel sayılı 506,41 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, harman yeri niteliği ile orta malı olarak sınırlandırılmıştır. Davacı ..., irsen intikal, taksim ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğine dayanarak dava açmıştır. Mahkemece verilen önceki tarihli hüküm, Dairemizin 01.12.2014 tarih ve 2014/11286-14181 sayılı kararı ile "6360 sayılı Kanun gereğince ... ile ... davaya dahil edilerek taraf teşkili sağlanmadan esas hakkında hüküm kurulmasının isabetsizliğine" değinilerek bozulmuştur. Mahkemece bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne, çekişmeli ... ada ... parsel sayılı taşınmazın davacı adına tesciline karar verilmiş; hüküm, dahili davalı Hazine temsilcisi ve ... Büyükşehir Belediye Başkanlığı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan Belediye Başkanlığı da temyiz karar harcını peşin yatırdığından harç alınmasına yer olmadığına, 29.05.2018 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy