MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
KANUN YOLU : TEMYİZ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sonucu, ...Köyü çalışma alanında bulunan 149 ada 5 parsel sayılı 377,81 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, vergi kaydı, hibe, satın alma, taksim, ifraz ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği nedeniyle İbrahim Kahve adına tespit ve hükmen tescil edildikten sonra, intikal ve pay temliki nedeniyle davalı ... ve müşterekleri adına tescil edilmiştir. Davacı ..., adına tespit ve tescil edilen 149 ada 6 parsel sayılı taşınmaz ile davalılara ait 149 ada 5 parselin ortak sınırının hatalı belirlendiğini ileri sürerek, tapu iptali ve adına tescili istemiyle dava açmıştır. Mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kabulüne, dava konusu 149 ada 5 parsel sayılı taşınmazın fen bilirkişi raporunda 140 /5-B ile gösterilen 66,90 metrekare yüzölçümündeki kısmının tapu kaydının iptali ile 149 ada 6 parsel sayılı taşınmaza eklenerek davacı adına tapuya kayıt ve tesciline karar verilmiş; hüküm, davalı ve dahili davalılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye nispi temyiz karar harcının temyiz edenlerden ayrı ayrı alınmasına, yasal koşullar gerçekleştiğinde kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 25.06.2020 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy