MAHKEMESİ :KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca duruşmalı olarak incelenmesi istenilmekle; Duruşma için belli edilen 03.03.2020 gün ve saatte taraflardan gelen olmadığı görülerek evrak üzerinde inceleme yapılmasına karar verildi. İnceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu. GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Yargılamanın yenilenmesini isteyen davacı ... 16.12.2016 havale tarihli dilekçesinde, ... Kadastro Mahkemesi'nin 2009/36 Esas, 2010/78 Karar sayılı kesinleşmiş dava dosyasında, çekişmeli taşınmazların muris ...'den geldiği iddiasıyla dava açıldığını ve bir kısım parseller yönüyle dava kabul edilerek tüm mirasçılar adına tescil kararı verildiğini, temyize konu kabul edilen bir kısım parseller yönüyle ise araştırmaya yönelik bozma kararı verilmesi nedeniyle yargılamaya devam edildiğini, temyize konu kabul edilmeyerek ... Kadastro Mahkemesi'nin 2009/36 Esas-2010/78 Karar sayılı ilamı ile kesinleşen parsellerden 114 ada 2 parselde 30 yılı aşkın müstakil zilyetliği bulunduğunu ancak yargılama sırasında tebligat adresinin hatalı gösterilmesi sebebiyle yargılamadan haberdar olmadığını ileri sürerek, yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunmuştur. Mahkemece yapılan yargılama sonunda talebin reddine karar verilmiş; hüküm, davacı ... tarafından temyiz edilmiştir.
Dava, yargılamanın yenilenmesi istemine ilişkindir. Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 375. maddesinde yargılamanın yenilenmesi nedenleri sınırlı olarak sayılmış olup, davacı tarafça ileri sürülen hususlar bu nedenlerden hiçbirine uymamaktadır. Hükümde açıklanan diğer gerekçelere göre de temyiz itirazları yerinde olmadığından reddi ile usul ve Yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye temyiz karar harcının temyiz edenden alınmasına,yasal koşullar gerçekleştiğinde kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 03.03.2020 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy