MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Hükümden sonra 02/12/2016 tarihinde 29906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6763 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 34. maddesi ile değişik 5271 sayılı CMK'nın 253. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine eklenen alt bendler arasında yer alan ve 5237 sayılı TCK'nın 141. maddesinde tanımı yapılan hırsızlık suçu da uzlaşma kapsamına alındığı anlaşılmakta ise de; hırsızlık suçunun gece vakti işlenmesi halinde eylemin nitelikli hırsızlık suçuna dönüşeceği ve eylemi uzlaşma kapsamı dışına çıkaracağı gözetilip yüklenen suçu gece vakti işlediği anlaşılan sanıklar hakkında uzlaşma hükümlerinin uygulanamayacağı belirlenerek yapılan incelemede;
Sanığın, müştekinin panelvan tipi minibüsünün sürgülü kapısını açıp burada bulunan kumaşları alıp gitmekte iken 200 metre ileride polis aracını görünce elindeki malzemeleri atıp kaçmaya başladığı, etrafta yapılan araştırma neticesinde malzemelerin nereden çalındığının tespit edildiğinin anlaşılması karşısında, eylemin tamamlandığı gözetilmeden, teşebbüste kaldığı değerlendirlerek uygulama yapılması ve her ne kadar araç üzerinde yapılan incelemede araç kapısında zorlama izi bulunmadığı belirtilmiş ise de diğer kapıları kilitli olduğu anlaşılmakla eylemin TCK'nın 142/1-b maddesine uyduğu halde yazılı şekilde TCK'nın 141/1. maddesi ile uygulama yapılması aleyhe temyiz olmadığından, 53. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendine yönelik olarak vermiş olduğu iptal kararlarının da kapsam ve içerik itibarıyla infaz aşamasında mahallinde gözetilebileceğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre sanık ... müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 07.02.2017 gününde oybirliği ile karar verildi.