MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇLAR : Hırsızlık, mala zarar verme, suç eşyasını satın almak
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle incelenerek, gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanıklar ... ve ... hakkında hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından sanık ... hakkında ise hırsızlık malını satın alma suçundan kurulan hükümlerin temyiz incelemesinde;
Mahkemece sanık ...'nın, TCK'nın 58. maddesi hükmünce tekerrüre esas alınan ... sayılı ilamıyla 8 ay hapis cezasına mahkum edilmiş olmasına karşın hüküm fıkrasında sehven "2 ay" hapis cezası şeklinde geçmesi, infaz aşamasında düzeltilebilir bir husus olarak görülmüştür.
Sanık ... ve sanık ... hakkında kurulan hükümlerde, 5237 sayılı TCK'nın 53. maddesinin uygulanması sırasında aynı maddenin birinci, ikinci ve dördüncü fıkralarındaki bazı sözcüklerin iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin 24.11.2015 gün ve 29542 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 gün ve 2014/140 Esas 2015/85 Karar sayılı iptal kararının anılan kanun maddesinin 1. fıkrasındaki ''hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak'' hükmü gereğince infaz aşamasında gözetilmesi mümkün görülmüştür.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, sanıklar ... ve ... ile sanık ... müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükümlerin tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 10.03.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy