MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararların niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Suça sürüklenen çocuklar hakkında TCK'nın 142/1-b maddesinde düzenlenen "Kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan hüküm kurulmasına rağmen, gerekçeli karar başlığına suç olarak "Taklit anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık" yazılması mahallinde düzeltilebilir maddi hata olarak kabul edilmiştir.
Suç, gece vakti saat 01.00 sıralarında işlendiği halde, TCK'nın 143. maddesi ile uygulama yapılması gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, kararların dayandığı gerekçeye ve takdire göre, suça sürüklenen çocuklar ... ve..... (.....) .....müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükümlerin, eleştiri dışında, tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 19/09/2017 gününde oybirliğiyle karar verildi.