MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece sanık hakkında hırsızlık suçundan verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanık hakkında 5237 sayılı TCK'nın 142/2-(h), 143 ve 168/2. maddeleri uyarınca 3 yıl 9 ay hapis cezası belirlendikten sonra, TCK'nın 62/1. maddesindeki takdiri indirim nedeni uygulanarak, 1/6 oranında indirim yapıldığında neticeten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası yerine, hatalı uygulama yapılarak 2 yıl 13 ay 15 gün hapis cezası tayin edilmiş ise de, bu hususta aleyhe temyiz bulunmadığından, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, sanık ... ve müdafiinin temyiz nedeni yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 21.11.2018 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.