MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Hükmün açıklanmasına sebep olan ilamın Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 07.05.2014 tarih, 2013/685 Esas ve 2014/348 Karar sayılı ilamıyla verilen hırsızlık suçu olması nedeniyle tebliğnamede bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiştir.
Başka suçtan Konya Cezaevi'nde hükümlü olan ve duruşmalardan vareste tutulmaya dair bir talebi de bulunmayan sanığın, kısa kararın okunduğu oturuma getirtilmeyerek savunma hakkının kısıtlanması suretiyle 5271 sayılı CMK'nın 196. maddesine aykırı davranılması,
Bozmayı gerektirmiş, sanık ...'ın temyiz nedenleri bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeyen hükmün açıklanan nedenle tebliğnameye uygun olarak BOZULMASINA, 13.03.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy