MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet, beraat
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Sanığın temyiz isteminin, hırsızlık suçundan verilen mahkûmiyet kararına ilişkin olduğu kabul edilerek yapılan incelemede;
Mahkemenin sanık hakkında “...pişman olduğu ve bir daha suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığı...” biçimindeki yasal ve takdire dayalı gerekçe ile cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar verdiğinin anlaşılması karşısında, tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Anayasa Mahkemesi’nin hükümden sonra 24/11/2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 08/10/2015 tarih, 2014/140 Esas ve 2015/85 sayılı Kararı ile TCK’nın 53. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendine yönelik olarak vermiş olduğu iptal kararlarının da kapsam ve içerik itibarıyla infaz aşamasında mahallinde gözetilebileceğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, sanık ...’nun temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 02.05.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy