MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
1) O yer C. Savcısı'nın temyiz talebi bakımından yapılan incelemede;
O yer Cumhuriyet Savcısının, CMUK'nun 310. maddesi hükmüne göre, Asliye Ceza Mahkemesi kararlarını “ 1 ay içinde temyiz etmesi gerektiği halde, bu süre geçtikten sonra hükmü temyiz ettiğinden, CMUK'nun 317. maddesi uyarınca, temyiz isteminin REDDİNE,
2) Sanık ...'ın temyiz talebi bakımından yapılan incelemede;
Sanığın çaldığı cep telefonunu diğer sanık ...'a 30,00 TL'ye sattığı, polisler tarafından yakalandıktan sonra suçu ikrar ederek telefonun yerini bildirmek suretiyle, sanık ...'dan alınarak müştekiye iadesini sağladığı, sanık ...'ın 30,00 TL zararının karşılanıp karşılanmadığı sorularak bu hususta beyanının alınmadığının anlaşılması karşısında; sanık ...'a 30,00 TL'nın sanık tarafından kendisine verilip verilmediğinin sorularak sonuca göre sanık hakkında TCK'nın 168. maddesinin uygulanıp uygulanamayacağına karar verilmesi gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Anayasa Mahkemesi'nin hükümden sonra 24/11/2015 gün ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 08/10/2015 tarih, 2014/140 Esas ve 2015/85 sayılı kararı ile TCK'nın 53. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendine yönelik olarak vermiş olduğu iptal kararlarının kapsam ve içerik itibarıyla infaz aşamasında mahallinde gözetilebileceğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, sanık ...'ın temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 08.12.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy