MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
TEBLİĞNAMEDEKİ İSTEK : Onama
Yerel mahkemece sanık hakkında hırsızlık suçundan verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Hükmün açıklandığı celsede hem gelen olmadığı, hem de sanığa söz hakkı verildiği, kanun yolunun belirtildiği son paragrafta ise sanığın yokluğunda karar verildiği belirtilerek sanığın varlığı konusunda çelişki oluşturulduğu, sanığın sorgusu sırasında bildirmesi nedeniyle bilinen son adresine Tebligat Kanununu 10. maddesi gereğince tebliği gerekirken, 13/01/2015 tarihinde doğrudan MERNİS adresine yapılan tebliğin geçersiz olup, temyiz isteminin süresinde olduğu kabul edilerek yapılan incelemede;
T.C. Anayasa Mahkemesinin hükümden sonra 24/11/2015 gün ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 08/10/2015 tarih, 2014/140 Esas ve 2015/85 sayılı kararı ile TCK'nun 53. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendine yönelik olarak vermiş olduğu iptal kararlarının da kapsam ve içerik itibarıyla infaz aşamasında mahallinde gözetilebileceğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hâkimin takdirine göre, sanık ...’ın temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usûl ve kanuna uygun bulunan hükmün, tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 26.03.2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.