MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Suça sürüklenen çocuğun SEGBİS ile yüzüne karşı tefhim edilen hükme karşı, 7 günlük kanun yollarına başvurma süresinin hükmün tebliğinden itibaren başlayacağının bildirilmesine göre yasa yollarında yanıltma nedeni ile temyiz isteminin süresinde olduğu kabul edilerek yapılan incelemede;
Dairemizin 21.03.2018 tarih, 2016/12388 Esas ve 2018/3588 Karar sayılı ilamında lehe bozmanın hükmü temyiz etmeyen sanık...’a da sirayet ettirilmesine karar verildiği halde bu hususta işlem yapılmadığının, mahallinde gözetilmesi olanaklı görülmüştür.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, uyulan bozmaya, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, suça sürüklenen çocuk ...’ın temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 17.10.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.